Over

Historie

In 2004 begonnen wij met het maken van houten naamborden. Deze frezen wij uit de hand en we gebuiken natuurlijk gevormde stukken hout die wij lokaal inkopen.

Sinds 2015 bieden we de naamborden aan via onze webshop www.naaminhout.nl

In 2017 hebben wij onze eerste lasergraveemachine aangeschaft en bieden we de naamborden en en vele andere producten, ook als lasergravure aan consument en zakelijke klant.

Om aan de vraag naar de ambachtelijke naamborden te kunnen voldoen hebben we in 2019 een hoogwaardige CNC freesmachine aangekocht. Daarmee zijn we in staat om ook complexe afbeeldingen, logo's en alle lettertypen te frezen. 

In 2021 hebben we een tweede grotere lasergraveermachine aangeschaft om wekstukken toto 90x130cm te kunnen verwerken. Met deze machine kunnen we ook grotere series aantrekkelijker aanbieden.

Wie wij zijn

Wij zijn Nathalie en Ronny. We zijn allebei buitenmensen en houden van de natuurlijke schoonheid van hout en handwerk. Ons bedrijf houden we bewust kleinschalig. Zo kunnen we je de persoonlijke aandacht geven die nodig is om je een product te leveren wat bij je past. En heel belangrijk, zo houden we het niveau van afwerking ook in eigen hand. Wij durven wel te zeggen dat die bij ons hoog is.

"Ik maak de naamborden voor je. Het hout selecteer ik bij lokale houtzagerijen. Het ontwerp stem ik indien nodig met je af. Je ontvangt dan een digitale proefdruk of een 3D freessimulatie van mij. Afhankelijk van het stuk hout zal je naambord na zagen en schuren een natuurlijke en unieke vorm krijgen. Na het frezen (of lasergraveren) werk ik je bord af met een olie, beits of lak. Ik ben niet zo'n mailer of beller. Dus je zal waarschijnlijk eerst contact hebben gehad met Nathalie. Je bent altijd welkom om - na afspraak! - op bezoek te komen in het houtateliet in Harkema." [Ronny]

"Het dagelijks contact loopt meestal via mij. Nadat ik je vraag of bestelling heb ontvangen denk ik na over het ontwerp en ga ik deze in overleg met je afronden. Als het gaat om een naambord, dan gaat Ronny als dat nodig is contact met je opnemen. Over offertes voor bijvoorbeeld relatiegeschenken heb je ook contact met mij. Ik lasergraveer de meeste producten en omdat ik een pietje precies ben zorg ik dat ze prachtig zijn afgewerkt." [Nathalie]

 

Wij staan voor ambacht

Wanneer een product bestelt maakt u deel uit van het maakproces. Dat vinden wij belangrijk. Kwaliteit en duurzaamheid zijn natuurlijk van belang maar ook de uitstraling is erg belangrijk. Als het ontwerp mooi is, dan zijn wij als mens geneigd het product ook langer te gebruiken.

In een tijd van massaproductie in de wegwerpmaatschappij willen we laten zien dat ambachtelijk gemaakte producten de moeite waard zijn.  Het unieke eindresultaat is alleen mogelijk als een ambachtsman, een creatieve geest en duurzame materialen samenkomen. Dit is ook de reden dat alleen Ronny de borden maakt. We realiseren ons dat de prijs daardoor wat hoger ligt dan van producten uit de groothandel. U krijgt daarvoor echter een duurzaam, tijdloos, prachtig en uniek object waar met liefde en zorg voor je aan is gewerkt.

Het hout voor de naamborden kopen we bewust in bij twee lokale leveranciers van inlands hout. Hier wordt op kleine schaal bomen tot balken en planken gezaagd. Zo weten wij precies wat we krijgen en de impact op het milieu is laag. Ook steunen we de ondernemers in onze regio op deze manier.