Werkwijze

Ambachtelijke naamborden

Zodra wij uw wens voor een Naambord met jouw naam in een ontwerp hebben omgezet wordt deze handmatig in het hout gefreesd en daarna weerbestendig ingekleurd met bruine beits en met olie of lakafgewerkt.

Voor een Naambord met jouw ontwerp hebben voordat wij het naambord gaan maken eerst contact met u om vrijblijvend het ontwerp en de resterende kosten af te stemmen. Na akkoord zetten wij het ontwerp voor een bestelling in de webshop. Na betaling start te levertijd. 

Lasergraveren

Lasergraveren hoe werkt dat?

Gebruik en onderhoud

Onze producten worden gemaakt van natuurlijke materialen. Uw aanschaf zal altijd in vorm en kleur afwijken van de in de webshop getoonde voorbeelden en is daarmee uniek. Ook kan het hout barsten (gaan) bevatten, dit is een eigenschap van dit materiaal. Schors zal op den duur loslaten van het naambord.

Onze ambachtelijke en lasercraft naamborden kunt u met een gerust hart buiten ophangen. Het hout kan onbehandeld buiten worden opgehangen. Na verloop van tijd zal het hout door UV-straling en weersinvloeden van kleur veranderen. Van grijs tot groen afhankelijk van de locatie. Periodiek onderhoud met olie, beits of lak zal dit proces vertragen.

In alle gevallen geldt dat houtwerk om kleur te behouden en vocht te weren moet worden onderhouden. Dat wil zeggen: op gezette tijden het bord schoonmaken en opnieuw in de olie, beits of lak zetten. Hoe vaak een bord onderhoud nodig heeft is afhankelijk van de locatie van het naambord en hoezeer het weer vat heeft op het bord. Dit kunt u het beste zelf beoordelen, doordat een bord gaat vergrijzen of dat de lak of beits slijt of 'op' raakt.

Ambachtelijke naamborden behouden onder invloed van UV straling langer keur in de ingeschilderde letters dan de gebrande letters in de lasercraft naamborden.

Naam in Hout vertrouwd erop dat u uw naambord op een verantwoorde wijze bevestigd. Schade door gebruik van bijvoorbeeld te grote schroeven voor de bevestigingsgaten of het onder spanning bevestigen op een ongelijke ondergrond kunnen wij niet vergoeden. Natuurlijk bekijken wij in ieder geval of wij schade hadden kunnen voorkomen en zullen daar waar redelijk tegemoet komen.

Ambachtelijk naambord na 2 jaar buiten hangen:

Naambord na 2 jaar

 

Naambord na schoonmaak:

Naambord na schoonmaak

 

 
Naambord na een onderhoudsbeurt (schoonmaak, nieuwe naam, bijgewerkte letters en verse laag olie):
 
Naambord na onderhoud
 
 
Ambachtelijk naambord na meer dan 3 jaar buiten hangen:

 
 
 
 
Na schoonmaken en opnieuw beitsen:
 
 

Downloads