Houten lepel plantensteker
Houten lepels zijn leuk om te gebruiken als plantensteker in je kruidentuin of kruidenpotjes in de vensterbank. Je kunt niet zonder in een moestuin of verse keukenkruiden. Zeker niet als je zelf zaait, want al die miniplantjes lijken op elkaar.
Top 10 heerlijke keukenkruiden voor je marinades, salades of dressings:
Munt lekker bij: muntthee, couscous, frisse dressings, lam, citroen, erwtjes, fruitsalades.
Peterselie lekker bij: garnalen, aardappelen, eitjes, dressings, look, kruidenboter.
Bieslook lekker bij: salades, roomkaas, kruidenboter, gerookte zalm, roerei, ei.
Basilicum lekker bij: tomaat, mozzarella, avocado, pijnboompitten (in pesto), pasta,… en al je andere Italiaanse gerechten.
Rozemarijn lekker bij stoofschotels als ratatouille, varkensgebraad, potato wedges, focaccia en lamsvlees.
Tijm lekker bij: risotto, ananas, ratatouille, mediterraanse gerechten, courgette en tomaat, kip met honing en pompoen.
Salie lekker bij: pompoen, zoete aardappel, gnocci,… en natuurlijk onontbeerlijk in een boter-saliesausje.
Oregano lekker bij: zachte kazen zoals brie, honing, dressings, tomaat, bruschetta of pizza.
Dille lekker bij: venkel, komkommer, zalm, kaas of yoghurtsausje.
Citroenmelisse een lekkere smaakmaker in vinaigrettes, fruitsalades of cocktails. Ook heerlijk als thee!
Koriander lekker bij: couscous, stoofpotten, chili con carne, salades of avocado.
Lavendel lekker bij zoete gerechten bv. ijs maar ook stoof gerechten met vlees.
Voor grotere aantallen neem dan graag even contact met ons op voor een passende offerte!
Houten lepel - 25 cm - planten steker.
Let op bij outdoor gebruik zal de lepel donkerder worden door zon en regen en de gravure verbleken. Echter door schaduwwerking in de gravure zal hij leesbaar blijven. Het contrast zal uiteraard wel minder worden. Door de lepels te beitsen met blanke beits kan je dit proces vertragen.