Het is grappig dat mooie herinneringen vaak gekoppeld zijn aan dagelijkse dingen zoals tijd doorbrengen met familie en het samen koken en eten.
Hou je van de kookkunsten van je moeder, vrouw, oma, man of wie dan ook? En wil je je waardering laten blijken en tegelijk een glimlach op het gezicht toveren?
Koop dan nu een persoonlijke geschenk voor deze verdienstelijke kok of bakker die de gerechten vermengd met een scheutje liefde.
Maar ook voor de echte Foodies zijn deze persoonlijke items natuurlijk het ideale cadeau.
Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine. Houten kan niet goed tegen het hete water en de hitte die gebruikt wordt tijdens het drogen van de vaat. Was het liefst af zonder afwasmiddel en droog onmiddellijk af. Zo blijft je keukengerei lang mooi en voorkom je dat het hout splijt.
Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.
Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.
Wrijf de snij of serveerplank vóór het eerste gebruik in met olie - ook de zijkanten - en laat de olie goed intrekken. De olie beschermt het hout tegen vocht en tegen het intrekken van geur-, smaak- en kleurstoffen.
Herhaal deze behandeling regelmatig tijdens de eerste maanden. Daarna alleen nog met olie behandelen indien nodig.